RSS

Dor de Eminescu ediţia I

20 Jul

Echipaj Belceşti(eseuri)

     În anul 2009, pe 15 ianuarie a avut loc la Şcoala din Liteni prima ediţie a activităţii “Dor de Eminescu”. Activitatea a fost realizată de mine împreună cu colega mea de română.

     La ea au participat 8 clase din Şcoala Liteni(V-VIII, A şi B). În plus, la activitate au participat şi alte colege de limba română din comuna Belceşti. Copiii din Munteni, Satu Nou şi Belceşti au pregătit programe artistice. La fel şi cei din Liteni. Toţi ne-am amintit cu drag şi dor de cel ce a fost şi va fi ” Luceafărul poeziei româneşti”.

     În deschidere doamnele profesoare au ţinut alocuţiuni. Apoi am urmărit un film documentar prezentat de Andrei Gheorghe despre adevărul morţii lui Eminescu.Au urmat recitări, dramatizări, interpretări muzicale pe versurile lui Eminescu. Activitatea s-a încheiat cu un concurs între echipajele şcolilor participante. Întrebările puse au fost legate de viaţa şi opera poetului nepereche. Premiile au constat în cărţi pentru toţi participanţii(cheltuielile au fost suportate de mine si colega de română…cine să ne dea?)

     Din păcate, m-am pretransferat în anul următor la SAM Dumeşti şi nu am mai putut continua acolo activitatea. Însă am încheiat un parteneriat cu Liteniul şi pe 15 ianuarie 2010 am mers cu noii elevi acolo şi am desfăşurat o altă activitate despre care voi scrie când voi ajunge la postările despre activitatea de la actuala şcoală la care lucrez.

Echpaj Satu Nou(dramatizare Luceafărul-clasa a V-a)

Echipaj Munteni(interpretare muzicală)

Elevii din Liteni

Concursul

Juriul

Echipajul câştigător

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 20, 2010 in Şcoala Liteni 2008-2009

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: