RSS

Sfarsit “imprumutat” de la Madalina Manole

26 Jul

     In seara aceasta am aflat cu stupoare ca o femeie din localitatea mea de domiciliu s-a sinucis consumand o solutie numita Decis.

       Culmea este ca sambata am fost pe acasa(nu mai locuiesc momentan acolo). Asteptand impreuna cu sotul microbuzul ce urma sa ne aduca inapoi in Iasi, vedem trecand prin fata noastra un sir de masini care de care mai bengoase. Inauntru erau tipi si tipe impopotonate cu de toate si gata de petrecere. Era clar: o nunta in satul vecin. O nunta de fite am gandit pe moment, de vreme ce invitatii aveau masini de lux. Nu pot spune ca nu i-am invidiat pentru faptul ca mergeau tantosi in autoturismele lor, in vreme ce noi, doi amarati, asteptam pe o canicula insuportabila un microbuz de pe timpul lui Stefan cel Mare in care urma sa ne pipaim cu toata “floarea” de pe acolo.

     In aceasta seara nu mai invidiez mirii, ci ii compatimesc. Dupa o convorbire cu mama mea, care mai locuieste in localitatea cu pricina, aflu ca mama mirelui s-a sinucis ieri consumand o solutie numita Decis si cu care se stropesc de obicei cartofii. Aparent nu ar fi avut nici macar un singur motiv sa o faca. Baiatul ei era cel ce se casatorise cu o zi inainte si, sa fim seriosi, nu cred ca legamantul dintre miri a condus-o la o astfel de hotarare. Banuiesc ca a gandit-o mai demult, avand in vedere faptul ca a asteptat sa treaca nunta si si-a pus capat zilelor. Nici nu vreau sa imi imaginez ce e in sufletul baiatului ei care urma sa plece in strainatate dupa nunta. Se intorsese acasa impreuna cu mireasa tocmai pentru a-si face nunta.

     Incep sa ma gandesc ca nu cumva fenomenul Madalina Manole sa fi avut un impact negativ asupra oamenilor. Oricum un efect pozitiv nu ar fi avut cum sa aiba. Dar decizia unora de a-si lua viata folosind otravuri e posibil sa fie afectata. Nu putem da vina pe nimeni pentru asemenea fapte. La urma urmei e decizia celui care o face si numai el stie care e motivul.

     Nu am gasit inca pe net stiri referitoare la incidentul petrecut la mine in localitate. Astept pana maine. Chiar ma intreb ce a condus-o la asemenea gest. Parca ar fi o familie blestemata. In urma cu aproximativ 15-18 ani fiica cea mare a raposatei s-a inecat in lacul din spatele casei lor.

     Dumnezeu sa o odihneasca si cei care au astfel de porniri sa aiba puterea si intelepciunea sa le depaseasca!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 26, 2010 in Din viata de zi cu zi

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: