RSS

Concursul Naţional de creaţie literară “Ionel Teodoreanu”-ediţia I

14 Aug

Sâmbătă, 29 mai 2010, la SAM Dumeşti, au avut loc o serie de manifestări culturale cu ocazia decernării premiilor Concursului de Creaţie Literară „ Ionel Teodoreanu”, ediţia I.

Acest concurs a fost organizat de SAM Dumeşti prin bunăvoinţa cadrelor didactice din Catedra de Limbă şi comunicare( profesor Constantin Secu, profesor Roxana-Andreea Tărîţă, profesor Florentina Racoviţă ). Au avut ocazia să participe la cele două secţiuni ale concursului(proză scurtă şi poezie) elevi din clasele V-XII din întreaga ţară. Concursul s-a desfăşurat pe o perioadă de aproximativ trei luni, timp în care au fost expediate şi jurizate lucrările. Din juriu au făcut parte scriitori ieşeni valoroşi, precum domnul Lucian Vasiliu, domnul George Bădărău şi domnul Liviu Apetroaie. El a fost promovat în paginile „Ziarului de Iaşi”, cu ajutorul redactorului-şef, domnul Toni Hriţac. Au fost trimise peste două sute de creaţii literare din 84 de localităţi, din 35 de judeţe. S-au acordat câte patru premii I, II, III şi câte patru menţiuni pentru fiecare secţiune. Una dintre menţiuni, la secţiunea proză scurtă,  a fost primită de elevul Hărmănescu Ştefan, din clasa a VI-a B, de la şcoala organizatoare. Au fost acordate şi premii speciale ale juriului, ale „Ziarului de Iaşi” şi ale revistei „Dacia Literară”. Juriul a apreciat o serie de lucrări valoroase ale unor copii ce oferă speranţe în domeniul lteraturii.

La activitatea de sâmbătă au luat parte membrii juriului, profesori şi elevi de la SAM Dumeşti, ce au avut lucrări înscrise în concurs, domnul director al şcolii, domnul Toni Hriţac, redactor-şef la Cotidianul „Ziarul de Iaşi”, dar şi primarul comunei Dumeşti. Cei trei scriitori au purtat un dialog cu elevii emoţionaţi ce erau prezenţi la eveniment. Ei i-au îndemnat să scrie în continuare pentru a se putea afirma în viitor. Această întâlnire cu autori contemporani a reprezentat pentru copii o oportunitate de a înţelege fenomenul creaţiei literare şi de a lua exemplu de la cunoscători. De asemenea, ei au fost încântaţi de fotografiile pe care le-au putut realiza împreună cu membrii juriului, dar şi de autografele primite. În plus, au plecat acasă cu o viziune modificată în bine a ceea ce înseamnă literatura şi vocaţia de scriitor.

Profesorii organizatori ai concursului au fost mulţumiţi de faptul că evenimentul şi-a atins obiectivele şi pentru că au promovat imaginea şcolii în ţară. Ei speră la o participare considerabilă şi la ediţia viitoare, ce se va desfăşura în 2011.

Advertisements
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: