RSS

Curs festiv la sfârşit de an şcolar

14 Aug

Emoţii mari pentru absolvenţii claselor a VIII-a A şi a VIII-a B la sfârşitul anului şcolar 2009-2010. Mulţi dintre ei şi-au propus să plece la Iaşi din toamnă. Unii, fără prea mari aşteptări, au ales să rămână la Dumeşti(mai ales că nu mai este SAM, ci Liceu Tehnologic). Alţii nu au bani să meargă la Iaşi. Au ales să rămână tot în Dumeşti.

Ce pot să spun despre acest curs festiv? Numai de bine. Doamnele diriginte şi-au dat toată silinţa ca totul să iasă perfect şi au reuşit. Dacă cei de la a VIII-a A au avut parte de-a lungul celor patru ani de gimnaziu de o doamnă dirigintă de la care au avut ce învăţa, un om cu suflet mare(mi-a fost şi mie profesoară în gimnaziu), cei de la VIII B nu au avut norocul să aibă o singură persoană ca diriginte(poate nu e ghinion să ai mai multe…de la fiecare înveţi câte ceva). Cu toate acestea au avut parte de doamne diriginte excepţionale(3 la număr). Toate au fost alături de ei la cursul lor festiv.

Festivitatea a durat vreo două ore şi au fost multe persoane invitate: toţi profesorii copiilor de-a lungul celor patru ani de gimnaziu(chiar dacă nu mai predau la Dumeşti), fosta doamnă secretară, părinţii copiilor, alte rude care au dorit să participe, domnul primar(care le-a adus  în dar absolvenţilor câte o carte). Totul a început cu o prezentare în power point a elevilor celor două clase. S-au prezentat fotografii cu ei începând cu clasa a V-a până în clasa a VIII-a. Doamnele diriginte au vorbit despre fiecare elev în parte. Tuturor li s-au scos în evidenţă aspectele pozitive. Apoi, fiecare dascăl a fost invitat în faţă şi a avut ocazia să ţină câte un discurs. Primele au fost doamnele educatoare, care au adus copiilor lucrări de-ale lor din vremea grădiniţei.Moment emoţionant pentru absolvenţi, dar şi pentru noi ceilalţi. Au urmat domnii învăţători şi profesori. Domnul director a ţinut, de asemenea, un discurs. La fel şi domnul primar. S-au făcut fotografii, au curs lacrimi, s-a cântat ” Gaudeamus”, s-au împărţit flori, reviste realizate special pentru absolvenţi(cu sprijinul domnului profesor Secu Constantin), s-au împărtăşit amintiri şi gânduri bune.

Succes pe mai departe!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 14, 2010 in Şcoala Dumeşti

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: