RSS

Cutreierând prin “codrii de aramă” 2010

29 Nov

Octombrie…Lună de toamnă..Peisaj de vis în Ipoteşti, în ţinutul marelui poet Mihai Eminescu. Speranţe, nerăbdare….cu acestea am pornit la drum. Am dorit să găsim o fărâmă din amintirea geniului literaturii române în preajma lacului, care, adeseori, i-a mângâiat poetului sufletul.

Împreună cu prietenii din Liteni, în cadrul parteneriatului cu şcoala din acest sat, am plecat pe 16 octombrie, către Ipoteşti. Drumul a fost lung pentru unii şi scurt pentru alţii. Odată ajunşi la Ipoteşti, ne-am cazat, am luat o gustărică şi am plecat către lacul lui Eminescu. Am rămas timp de câteva ore în “codrii de aramă”. Am desfăşurat acolo o mulţime de activităţi: concursuri de cules ghindă, de confecţionat ghirlande din ghindă şi frunze uscate, concurs de dramatizări şi recitări,  de aranjat bostani, concursuri de creaţie literară.

Obositi, am pornit către locul unde eram cazaţi. Ajunşi la căbănuţe, am făcut şi un grătar pentru noi toţi, profesori şi elevi(53 de persoane). Seara a adus odată cu venirea ei şi alte surprize: un concurs de miss şi mister. La acesta au participat atât copii din Liteni, cât şi copii din Dumeşti. Concurenţii au fost supuşi la o serie de probe: cea de prezentare, de îndemânare, de cultură generală şi de dans. În final, au fost aleşi un mister şi o miss din Dumeşti şi o altă pereche din Liteni. Toţi excursioniştii implicaţi în activităţile pe care noi le-am propus au primit premii şi diplome de participare. A doua zi, după ce am mai vizitat scurt timp împrejurimile, am pornit spre casă.

Cum vizitarea Ipoteştiului a devenit o tradiţie deja(din pricina Minervei), aşteptăm cu nerăbdare excursia din 2011.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on November 29, 2010 in Şcoala Dumeşti

 

2 responses to “Cutreierând prin “codrii de aramă” 2010

 1. minerva666

  December 7, 2010 at 6:25 pm

  deh, aș merge eu și mai degrabă, că și primăvara e o încântare să zburzi prin pădurea de la Ipotești…poate se și întâmplă…în vară….cine mai știe?

   
  • calliope22

   December 11, 2010 at 10:01 pm

   Cred ca primavara e si mai frumos…

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: