RSS

Dacă e martie ne vom aminti de Ion Creangă…

11 Mar

Iată că a sosit şi luna martie, lună ce ar trebui să aducă odată cu apariţia ei primăvara. Din păcate nu este aşa. Iarna nu se dă plecată de pe meleagurile noastre.

Chiar dacă frigul ne mai îngheaţă încă obrajii şi mâinile, luna mărţişorului a adus speranţa într-o perioadă mai bună şi în zile mai călduroase. Martie este, de asemenea, şi luna în care îl sărbătorim pe marele nostru povestitor Ion Creangă. Pe data de 1 martie am organizat împreună cu elevii claselor a V-a şi a VI-a un concurs, activitate prin care să ne aducem aminte de cel care a creat tipul copilului universal. Elevii au manifestat interes şi au rezolvat cu plăcere toate cerinţele: răspunsul la unele întrebări din biografia şi bibliografia autorului, recunoaşterea operelor literare din care fac parte anumite pasaje, recunoaşterea personajelor după anumite replici date, ordonarea unor idei pentru a reconstitui rezumatul uneia dintre poveştile lui Creangă, propunerea unui alt final pentru o altă poveste, asocierea unor imagini date cu opere literare scrise de Ion Creangă.

Toţi elevii au tratat cu seriozitate activitatea, iar, ca dovadă, în final, rezultatele echipelor participante au fost foarte strânse. Ataşez o serie de fotografii de la activitate.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 11, 2011 in Şcoala Dumeşti

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: