RSS

Planeta Marte între realitate şi vis

16 Mar

 

Universul reprezintă totul şi este definit printr-un singur cuvânt: senzaţional. Unul dintre    misterele pe care le cuprinde Universul este Planeta Marte.

Într-o seară de toamnă s-a aprins în mine dorinţa de a explora şi de a porni pe un drum total necunoscut: drumul spre Marte. Obosită şi visătoare m-am aşezat pe canapeaua din sufragerie. Se făcea că pluteam în întuneric, treceam pe lângă stele, comete, meteoriţi….Totul mi se părea de nedescris. Deodată am ajuns pe un tărâm pe care am decis să îl anallizez cu minuţiozitate. Culoarea predominantă era cea roşie. Un roşu asemenea unui foc ce părea că prinde viaţă încetul cu încetul. Am zărit un copac a cărui fructe erau cu totul şi cu totul speciale. Păreau a fi nişte ghemotoace luminate, care pocneau la interval de câteva minute. Din ele ieşea aburi ce formau o perdea deasă, acoperind toată planeta.

Ulterior am remarcat, dispuse aleatoriu, câteva firişoare de iarbă albastră. Un omuleţ cu capul dreptunghiular începu să culeagă firicerele de iarbă şi să le mănânce cu poftă. La început mi-a fost teamă de el şi am vrut să fug. Însă, acesta mi-a zâmbit şi a întins prietenos mâna. Deşi m-am speriat de dinţii lui din metal, am înţeles că e un marţian paşnic. Mi-a vorbit despre planeta pe care locuia şi ne-am plimbat vreme de ceva timp împreună. La un moment dat s-a întâmplat ceva straniu. Copacul pe care l-am menţionat iniţial a început să îmi zâmbească, iar crengile acestuia m-au strâns atât de tare în braţe, încât mi-am pierdut cunoştinţa. În cele din urmă m-am trezit acasă şi mi-am dat seama că totul a fost doar un vis.

Indiferent de veridicitatea acelor clipe, concluzia este că, pentru mine, Marte reprezintă  o ocazie de a evada din cotidian.

Tîrzuman Andrada, clasa a VII-a A(SAM Dumesti)

 

Advertisements
 
 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: