RSS

Concursul Naţional de Creaţie Literară “Ionel Teodoreanu”-ediţia a V-a, 2011

17 Mar

Sam Dumeşti, judeţul Iaşi, în colaborare cu alte instituţii de cultură ieşene, invită toţi elevii din clasele V-VIII, iubitori de literatură, să participe la Concursul naţional de creaţie literară “Ionel Teodoreanu”. De asemenea, dascălii sunt şi ei invitaţi să participe la Simpozionul naţional “Şcoala viitorului”. 

Participarea la concurs şi la simpozion este gratuită. Secţiunile concursului sunt următoarele:

1. Creaţie literară

a) poezie: fiecare participant va trimite câte cinci poezii cu o tematică la alegere;

b) proză: o creaţie literară în proză, cu o tematică la alegere şi cu o întindere de cel mult zece pagini.

2. Simpozion pentru cadrele didactice pe tema “Şcoala viitorului”

Lucrările pentru cele două secţiuni vor fi redactate în format A4, cu diacritice, font Times New Roman, cu caractere de 12. Titlul şi numele participantului se redactează cu TNR bold, 14. Lucrările pot fi trimise până la data de 1 mai pe adresa de e-mail: p.grigorescu@gmail.com sau prin poştă, pe adresa: Şcoala de Arte şi Meserii Dumeşti, judeţul Iaşi, cod poştal 707185, cu menţiunea:”pentru concurs”.

Jurizarea se va realiza de către importanţi scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Se vor acorda câte un premiu I, II, III şi câte trei menţiuni pentru fiecare secţiune, câte un premiu de popularitate, pe secţiuni, marele premiu pentru secţiunea de creaţie, precum şi premii speciale. Toţi elevii şi profesorii îndrumători vor primi diplome de participare. Cadrele didactice care vor participa la simpozion vor primi, de asemenea, diplome de participare. Acestea vor fi expediate pe adresa de e-mail indicată în fişa de înscriere.

După încheierea concursului se va realiza şi o antologie cu lucrările participanţilor, la fel ca şi anul trecut. Antologia va fi postată şi pe internet, la adresa concursului: http://scoaladumesti.blogspot.com. Pentru doritori, ea va fi editată şi pe suport de hârtie.

Ca parteneri ai concursului amintim: Societatea Culturală “Junimea ’90”, Revista “Dacia literară”, Primăria comunei Dumeşti, Muzeul Literaturii Române Iaşi, Cotidianul “Ziarul de Iaşi”, Studioul Teritorial de Radio Iaşi.

Cei ce doresc să participe la concurs vor găsi regulamentul, fişa de înscriere, precum şi acordul de parteneriat la adresa: http://scoli.didactic.ro/stiri/concurs-national-de-creatie-literara-ionel-teodoreanu-2

Pentru orice informaţie legată de concurs nu ezitaţi să mă contactaţi la adresa de e-mail: profesor22limbaromana@yahoo.com!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 17, 2011 in Şcoala Dumeşti

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: