RSS

Proiect european pentru Educaţie la Dumeşti

17 Mar

În anul 2010 comuna Dumeşti a demarat implementarea celui mai mare proiect pentru Educaţie  care se derulează în prezent în judeţul Iaşi. Finanţarea este europeană, iar proiectul are o valoare de circa 3,5 milioane euro.

Ca prim obiectiv se urmăreşte prevenirea abandonului şcolar. Pe lângă orele normale de curs, copiii vor fi instruiţi în regim after school în centrele speciale ce vor fi amenajate în comună. Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi se numeşte “Măsuri active pentru prevenirea abandonului şcolar.” Este alcătuit din două componente: prima se referă la abandonul şcolar, iar cea de-a doua la completarea studiilor de către persoanele mature, care au abandonat şcoala în copilărie( “A doua şansă”).

În proiect sunt implicaţi atât elevii, cât şi o parte dintre dascălii lor. Aceştia vor fi instruiţi, participând la o serie de cursuri de formare. În plus, fiecare elev implicat va primi o bursă lunară de 200 ron. În momentul în care absentează de la aceste cursuri va fi exclus din program şi nu va mai primi bursa. Profesorii vor fi plătiţi separat pentru orele realizate. Persoanele care aleg să îşi continuie studiile vor primi, după doi ani de cursuri, o diplomă de opt clase.  Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 2,5 ani, iar centrele de pregătire a elevilor vor fi dotate cu material didactic şi calculatoare.

Sperăm ca această activitate să contribuie la prevenirea şi înlăturarea abandonul şcolar.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 17, 2011 in Şcoala Dumeşti

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: