RSS

Sperietura

19 Mar

Era toamna lui noiembrie. Se apropia sărbătoarea Sfântului Andrei. Auzisem din bătrâni că în seara  de Sfântul Andrei, la ora 24, la răscruce de drumuri, ies strigoii.

Împreună cu mai mulţi prieteni am hotărât să mergem în seara respectivă în capătul satului, în dreptul unui drum în cruce, pentru a ne convinge. Tata ne-a auzit vorbind şi a pus la cale un plan pentru a ne speria. Iată că a venit şi clipa în care am ajuns la răscruce de drumuri. Deodată am auzit un mormăit ciudat şi un sunet puternic de clopot tras. O voce sinistră repeta în continuu: „Tai!Tai!”.Nu am stat prea mult pe gânduri şi am luat-o la sănătoasa. Fugeam de mâncam pământul, fără a mai privi în urma noastră. Când credeam că nu mai am nicio şansă de scăpare, am ajuns acasă şi am dat buzna în bucătărie, unde se afla mama. Eram galben la faţă şi tremuram tot. Ea m-a întrebat ce mi

s-a întâmplat. În timp ce îi povesteam mamei, a apărut şi tata râzând fără să se mai poată opri. Am înţeles atunci că totul a fost o farsă şi că tata a vrut să îmi dea o lecţie pentru a nu mai ieşi noaptea singur prin sat.

Deşi am ştiut că a fost o păcăleală, nu am putut închide un ochi toată noaptea. Şi astăzi îmi este frică de întuneric şi nu-mi mai trebuie să mă plimb noaptea  prin sat.

Ungureanu Vlad, clasa a V-a A(SAM Dumesti)

 

Advertisements
 
 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: